Alles klaarstomen voor de export 

Er zijn een hele hoop dingen waar je rekening mee moet houden op het moment dat je een bedrijf hebt dat de volgende stap wil zetten richting de export. Het is niet niks, zo’n grote stap en daarom moet je er zorgvuldig mee om leren te gaan. Natuurlijk zijn er een hele hoop factoren die hierbij komen kijken maar een van de belangrijkste is misschien toch wel om het professioneel te laten verpakken door een industrieel verpakkingsbedrijf. Ik heb bij een aantal concullega’s om advies gevraagd en een aantal bedrijven kwamen daaruit rollen, waaronder Bode Packaging.

Altijd op je hoede zijn

Ik ben in wezen altijd op mijn hoede en zeker bij het maken van belangrijke keuzes. Ik ga niet zomaar met de eerste de beste partij in zee die mijn kant op wordt geslingerd, en dat zou ik ook iedereen die in hetzelfde schuitje zit als ik, absoluut afraden. Je moet weten waar je voor tekent! Je moet weten wat alle voorwaarden zijn, hoeveel het kost, wat er verder allemaal moet gebeuren, hoe veel ze kunnen leveren en hoe snel ze het kunnen leveren, en gewoon simpelweg of het een beetje leuke mensen zijn!

Uiteindelijk kom je toch terug bij je eerste keuze

Het grappige, of misschien zelfs het ironische, is dat je dan toch uiteindelijk vaak wel kiest voor hetgeen je het eerst in de schoot geworpen is. Zo gaat het in ieder geval vaak bij mij, en zeker in het geval van de industriële verpakkingen. Ik had ook niet verwacht dat het de eerste keuze zou worden, maar na lange overweging heb ik toch besloten om met deze partij in zee te gaan en tot nu toe loopt eigenlijk alles best wel op rolletjes. Ik ben tevreden met het contact tot nu toe.