Auto onderdelen van de sloperij

Je kent het vast wel een sloperij die auto’s uit elkaar haalt om vervolgens de auto te recyclen. Maar dat is niet het enige wat ze doen. Ze verkopen ook auto onderdelen. Deze onderdelen zijn natuurlijk wel tweedehands. Ze zijn namelijk gedemonteerd van een auto die gesloopt werd. Nu denk je hoe de auto gaat toch niet zomaar naar de sloop. Dat klopt, maar bij heel erg veel auto’s zijn de onderdelen nog te gebruiken. En zijn ze nog goed ook. 

Hoe werkt de sloop 

Als jij een auto hebt die naar de sloperij moet dan wordt hij opgehaald en daarheen gebracht. Vervolgens wegen ze de auto en kijken ze hoeveel oud ijzer de auto kan opleveren. Nadat dat is gebeurd halen ze de auto helemaal uit elkaar een deel wordt weggegooid een deel wordt gerecycled en de overige onderdelen worden verkocht. Dat is hoe die onderdelen bij jou terecht komen. Klinkt allemaal heel simpel, maar er zit nog veel meer werk achter dan je denkt. Het is namelijk best wel zwaar werk om een auto helemaal uit elkaar te halen. 

Hoe bestel je deze onderdelen

Om deze onderdelen te bestellen hoef je niet veel moeite te doen. Het enige wat je moet doen is de sloperij opbellen en vragen of ze het onderdeel hebben liggen die jij nodig hebt. Als ze dat wel hebben kun je het onderdeel ophalen of bij jou thuis laten bezorgen. Dat gaat heel gemakkelijk alleen je Adres is nodig en het wordt bezorgd. 

De voordelen van tweedehands onderdelen 

Onderdelen van de sloop kopen heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Deze voordelen ga ik je hier uitleggen. Ook gaan we natuurlijk jou overtuigen om onderdelen tweedehands te kopen in plaats van nieuw. Het eerste voordeel is uiteraard dat het echt een heel stuk goedkoper is dan een nieuw onderdeel. Dit komt omdat er ook geen extra fabriekskosten aan vast zitten wat heel erg fijn is. Daarnaast is het ook veel beter voor het milieu. Een fabriek heeft best wel veel slechte afstotingen. Dus als jij en meerdere mensen er voor kiezen om tweedehands onderdelen te kopen scheelt dat weer vieze afval in de lucht. Daarnaast is het zo als je een nieuw onderdeel of een nieuwe auto hebt. Moeten de banden en de motor nog ingereden worden. Als jij een tweedehands auto of onderdeel koopt hoeft dit onderdeel niet ingereden te worden. Dit zorgt ervoor dat de auto minder snel een onderhoudsbeurt nodig heeft en jij meteen hard de weg op kan.