Auto verkopen? Check deze Gratis Tips

Vraag de dagwaarde op als je van plan bent om je auto zelf te verkopen. De meeste mensen zijn geen experts van auto’s en zullen dus niet precies weten hoeveel geld hun eigen auto waard is. Als je hem wilt verkopen is het wel zo handig om dat te weten. Gelukkig kun je eenvoudig te weten komen wat de dagwaarde van jouw voertuig is.

Een dagwaarde check geeft je veel informatie

Met de dagwaarde check kun je van alles te weten komen over je eigen auto. Je hebt waarschijnlijk wel een idee wat jouw auto ongeveer waard is. Toch is het lastig om te zeggen wat de prijs precies is. Door het uitvoeren van een dagwaarde check kom ook jij dingen te weten over je auto waarvan je nog niet op de hoogte was. Na het uitvoeren van de dagwaarde check krijg je een uitgebreid rapport. Dat rapport staat vol met waardevolle informatie over jouw auto. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de dagwaarde zelf.

Zo voer je een dagwaarde check uit

Een dagwaarde check uitvoeren doe je snel en eenvoudig. Je hoeft alleen maar het kenteken van een auto in te voeren. Het RDW heeft een grote database met alle in Nederland geregistreerde auto’s. Het kenteken dat je invoert in de checker wordt opgezocht in deze gigantische database. Als een auto in Nederland geregistreerd staat dan wordt het voertuig gegarandeerd gevonden. Vervolgens worden de belangrijkste gegevens van een auto in een rapport gezet. Als gebruiker van de checker en degene die het kenteken heeft ingevoerd kun je dit rapport inzien. Dat kun je dus allemaal erg snel en simpel doen vanuit je huis of je werk.

De gegevens in het rapport

In het rapport dat je krijgt staat behoorlijk wat informatie over een auto. De meeste hiervan zijn relevant voor de dagwaarde van je auto. Zo staat er bijvoorbeeld in wat het bouwjaar is, wat de APK historie is en wie er allemaal eigenaar zijn geweest. Ook weet je meteen of de auto ooit als gestolen is opgegeven. Wanneer je je eigen auto gaat verkopen is dat laatste wellicht minder relevant. Het is wel handig om te weten dat een auto nog nooit gestolen is wanneer je van plan bent om een auto te kopen. Het allerbelangrijkste voor de verkoper van een auto is natuurlijk de dagwaarde zelf. Deze staat ook in het rapport en daar kun jij als verkoper je voordeel mee doen.

Een sterkere onderhandelingspositie

Als je precies weet wat je voertuig waard is dan sta je sterker in je schoenen tijdens onderhandelingen. Je wordt minder makkelijk overrompeld door een koper met gladde praatjes. Bovendien heb je altijd goede argumentatie waarom je een bepaalde vraagprijs handhaaft. Door al deze twijfel weg te nemen heb je veel minder zorgen bij het verkopen van je auto. Je weet van tevoren precies wat voor jou een goede deal is en wat niet. Bovendien kun je kopers die te laag bieden het rapport met de dagwaarde van je auto laten zien. En dat allemaal met een simpele kenteken check.