BMW tuning: Zo wordt het uitgevoerd

Heb jij al eens gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van BMW tuning? Het tunen van jouw auto kan namelijk veel voordelen op gaan leveren op de langere termijn. Het is echter wel een klus waar veel kennis over de techniek van de auto bij komt kijken. Het kan daarom alleen door professionals uitgevoerd worden. Een van de bedrijven die jou bij het tunen kan helpen is EQ Performance. Maar wat houdt het eigenlijk in en wat gaat eraan jouw auto veranderen? Na het lezen van onderstaande informatie kun je zelf een afspraak gaan maken. 

BMW tuning zorgt voor meer vermogen 

BMW tuning is een manier om meer vermogen uit jouw auto te behalen, zonder dat hier grote aanpassingen aan te pas komen. Je hoeft jouw motor namelijk niet volledig aan te passen. Hierdoor is het een relatief snelle en eenvoudige manier om meer uit jouw auto te gaan halen. Hiervoor wordt de software van jouw BMW geoptimaliseerd. Het gaat voornamelijk om het toerental en de gaspedaalstand. Je kunt dankzij dit vermogen direct meer rijcomfort krijgen. Zodra je wegrijdt bij de garage, ga je het verschil al merken en kun je beginnen met profiteren van de werkzaamheden. 

Zuiniger gaan rijden 

BMW tuning gaat om enkele aanpassingen in de software van de motor. Zo zal de injectie verbeteren, waardoor jouw auto sneller op gaat trekken. Hiervoor hoef je geen geheel nieuwe rijstijl aan te meten. Met dezelfde rijstijl kun je dus al zuiniger gaan rijden. Zelfs als je niet al te zuinig rijdt, hoef je niet zo vaak meer richting een tankstation. Jouw auto kan dit namelijk beter op gaan vangen en levert jou op de langere termijn een flinke besparing op. Investeren in het tunen kan hierdoor dus weer geld op gaan leveren als je langer met jouw auto gaat doen. 

Gekeken naar jouw auto 

Bij BMW tuning wordt wel gekeken naar wat er mogelijk is bij jouw auto. Ieder model heeft namelijk andere mogelijkheden en zal dus ook niet altijd dezelfde prestaties op gaan leveren. De conditie en uitvoering van de auto worden daarom als eerste bekeken. Daarbij wordt het marge dat door de fabrikant is ingesteld bekeken en op basis hiervan de aanpassingen toegepast. Ook jouw eigen voorkeur kan deels meegenomen worden in de werkzaamheden. Je wilt immers het rijcomfort gaan verbeteren en jouw wensen zijn daarbij belangrijk voor de garage. 

Advies opvragen bij professionals 

Je kunt op voorhand al veel advies inwinnen over BMW tuning. Hierdoor weet je wat er mogelijk is en zullen er geen teleurstellingen ontstaan. Door samen met een professional te gaan kijken naar jouw auto en wat er bereikt kan worden, kunnen de werkzaamheden in korte tijd uitgevoerd worden en zal het vermogen van jouw auto dezelfde dag nog verhoogd worden. Zodra je wegrijdt in de garage zal jouw auto sneller optrekken, zonder dat het toerental omhoog schiet. Je bent nooit veel tijd kwijt aan de werkzaamheden en gaat genieten van het nieuwe rijcomfort in jouw BMW.