Brandstof catchtank voorkomt het stilvallen van uw auto

Heeft u uw rallyauto voorzien van een brandstof catchtank? Met een dergelijke tank voorkomt u dat uw auto tijdens het rijden van een rally stilvalt. Iets wat vaak gebeurt als gevolg van de zijwaartse krachten, die op de brandstof in uw tank werken. Bij een reguliere personenauto zou de brandstof bij het nemen van een bocht naar een zijde van de brandstoftank worden gestuwd. Dit betekent dat het voor kan komen, dat er geen brandstof meer naar de motor kan worden aangezogen in de bocht. Door een brandstof catchtank te gebruiken voorkomt u een dergelijke situatie.

Het bestellen van een brandstof catchtank doet u tegenwoordig heel eenvoudig online. Kijk bijvoorbeeld eens in het assortiment van The Autosport Company. Deze organisatie biedt een breed scala aan losse onderdelen voor rallyauto’s. Naast een brandstof catchtank vindt u hier bijvoorbeeld ook een olie catchtank voor het opvangen van olieresten.

Online brandstof catchtank met FIA-certificaat kopen

The Autosport Company biedt u verschillende modellen brandstof catchtanks. Kiest u voor een relatief goedkoop model, of gaat u voor een door de FIA gekeurde brandstof catchtank? Het is afhankelijk van de rally’s waaraan u deelneemt, of het verplicht is om een FIA gekeurde catchtank te gebruiken. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u deze online bestellen en door een autodealer in uw rallyauto laten plaatsen. Door de catchtank online te bestellen profiteert u van aanzienlijk lagere prijzen. Autodealers zullen doorgaans de hoogst mogelijke marge over hun producten in rekening brengen.