De market van motoren

Motorfietsen vormen een vrij grote markt – ruwweg 70 procent groter dan de andere segmenten – en als zodanig zijn er enkele even grote fabrikanten in de ruimte. Een van die bedrijven is Kawasaki die ook een kawasaki motor onderdelen winkel heeft.

Harley-Davidson is een conglomeraat dat alles maakt, van vrijetijdsvoertuigen en consumentenproducten voor de massamarkt tot motorfietsen deze heeft een chopper onderdelen shop voor harley davidson seats. Maar terwijl Harley concurreert in de grote wereld van de toermotoren, zijn liefhebbersmotoren zoals de BMW R 1200 GS en de KTM 1290 Super Duke R zijn brood en boter.

Het belang van een proefrit

Iedereen die overweegt een motorfiets aan te schaffen, raad ik aan de tijd te nemen om een proefrit te maken op een van de nieuwste modellen die beschikbaar zijn. Zo krijg je een beter idee van de grootte en het gewicht van de motorfiets voor wie het uiterlijk van een sportmotor wil, en krijg je een beter idee van hoe comfortabel hij zal zijn voor langere ritten.

Naast het zitcomfort zal het rijgedrag van de motorfiets een belangrijke factor zijn om te bepalen of je er echt lange of korte afstanden op wilt zitten. U zult ook het koppel en de paardenkracht willen testen die u op uw machine zult hebben, terwijl u ook zult willen zien of het een algemene vlotte ervaring is.

Persoonlijk rij ik al motor sinds ik in groep acht zat en rij ik al meer dan 30 jaar op Harley’s. Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat ik meer dan 10.000 mijl op de motor heb gereden, variërend van honderden kilometers op de snelweg tot talloze korte ritjes.

Maar als het op quality time op mijn motor aankomt, maak ik vooral lange ritten in de bergen tijdens de winter en korte ritten door de streek tijdens de zomer. Het is altijd goed om een motor te hebben, maar als je van plan bent om veel meer dan een paar uur per dag te gaan rijden, wil je waarschijnlijk investeren in een motor die zeer licht is in het gebruik en een goed vermogen heeft.

Motoren zoals de BMW S 1000 XR, Kawasaki Ninja ZX-10R en Honda CBR900RR maken het veel gemakkelijker om zonder veel stress van de ene plek naar de andere te gaan. De Honda en Kawasaki zijn de lichtere motorfietsen die er zijn – de BMW heeft zwaardere motor handvatten, houd hier rekening mee.