De motor en het frame

Als je een cafe racer style motor hebt gekocht en je wilt dat de deze prachtige motor lang meegaat, zorg er dan voor dat de cafe racer goed gebouwd is om het gebruik van de motor te weerstaan.  De motor van de motor (de verbrandingsmotor van de motor dus) is erg belangrijk, maar het frame van de motor ook. Een motorframe dat gebouwd is om lang mee te gaan heeft verschillende buizen die samenwerken als een eenheid, elke buis werkt toe naar het best mogelijke resultaat of effect. Zo is het frame zo sterk mogelijk en is de motor en de bestuurder beschermd. 

De reviews over onderdelen

Het is niet altijd gemakkelijk om bmw k100 cafe racer onderdelen te vinden die perfect voor bij jouw cafe racer passen. Je zou kunnen beginnen met het lezen van een aantal reviews om uit te vinden waar je op moet letten, maar meestal is het het belangrijkst dat de bmw k100 cafe racer onderdelen de kwaliteit hebben om lang mee te gaan, zodat je ze niet te vaak hoeft te vervangen of te repareren. Er zijn veel motoronderdelen van goede kwaliteit online beschikbaar, maar het is niet altijd gemakkelijk om ze te vinden. Vaak is het het makkelijkst om een merk te kiezen dat je al kent, zodat je ook weet dat de kwaliteit goed is. 

Een uitlaat voor jouw wensen

Verander de hoeveelheid geluid die uw motor maakt met een dB-eater op maat.  Off road motoren kiezen vaak voor stillere uitlaten om te voldoen aan de regels en wetgeving, terwijl anderen motorrijders misschien graag een beetje meer lawaai willen. Als je een nieuwe uitlaat voor de motor kiest vanwege je eigen persoonlijke voorkeur, moet je een weten dat de luide uitlaat soms betekent dat er een paar liter meer benzine wordt gebruikt tijdens de rit. Als je dus een andere uitlaat neemt om kosten te besparen, dan is het verstandig om een stille, zuinige dB-eater uitlaat op maat te nemen.  

Tools en gereedschap voor onderhoud

Een r100 caferacer motor is een motor die je echt moet onderhouden om de beste prestaties en duurzaamheid te krijgen en te behouden. Het maakt veel uit hoe vaak je de motor schoonmaakt en met wat voor gereedschap en tools je dit doet. Je moet er dan ook voor zorgen dat je de juiste tools en gereedschappen hebt om jouw r100 optimaal te kunnen onderhouden. Uiteindelijk scheelt goed onderhoud ook altijd in de kosten. Als je geen onderhoud pleegt aan je motor, dan zullen er onderdelen stuk gaan, die mogelijk alleen nog maar meer schade toebrengen aan je mooie caferacer.