Doffe autolak

Doffe autolak

Fabrikanten van auto’s besteden veel aandacht aan de afwerking van de buitenkant van de auto. Want die is representatief voor de kwaliteit van de auto. Een auto met doffe lak ziet er veel ouder uit dan dat die auto werkelijk is. Doffe autolak kan ontstaan doordat je de auto een lange periode niet hebt gewassen. Als je daardoor last hebt van doffe lak is het niet nodig om naar een herstelbedrijf te gaan. Doffe autolak door vuil verdwijnt als je de auto een keer door de wasstraat rijdt. Wees dan niet te zuinig, maar kies voor een wat luxer programma om jouw autolak eens goed te verwennen.

Doffe autolak wegpoetsen

Doffe autolak

Als je met je auto een lange periode in slechte weersomstandigheden hebt gereden zonder hem door de wasstraat te halen, kan er zo’n vuile laag op de lak ontstaan dat een wasbeurt niet voldoende is. In dan geval kun je je auto naar een speciaal reinigingsbedrijf brengen. Die geven je auto van binnen en van buiten een goede schoonmaakbeurt. De doffe autolak is daarna verdwenen en je auto ziet er weer als nieuw uit. Op zo’n behandeling kun je niet wachten, want die duurt vaak wel een aantal uren.

Doffe autolak bij oudere auto’s

Doffe autolak

Bij sommige auto’s zie je weleens doffe autolak die helemaal wit uitslaat. Dan heb je te maken met een oudere auto. De lak die vroeger werd gebruikt op auto’s heeft de eigenschap dat die na verloop van jaren onder invloed van de zon en de weersomstandigheden wit gaat verkleuren. Die witte kleur wordt veroorzaakt door krijt, die in de lak is verwerkt. Bij moderne lak treedt dat effect niet meer op. Als jouw auto zo’n witte krijtlaag heeft kun je die laten verwijderen door de doffe autolak te laten polijsten bij AAS Dagherstel.