En waarom dan juist uit Duitsland?

Duitsland

Als je mensen hoort praten over het importeren van auto’s, dan kan het haast niet anders of ze hebben het hier over het kopen van een auto in Duitsland. Uiteraard is het niet voor niets dat juist dit land steeds naar boven komt in deze gesprekken. Wij vertellen je dan ook graag wat meer over waarom mensen juist Duitsland kiezen voor de aankoop van een andere/nieuwe auto. De drie belangrijkste redenen lichten we hieronder puntsgewijs kort toe.

Allereerst is daar natuurlijk de prijs van een auto, omdat dit nu eenmaal één van de zwaarst wegende factoren is in de aankoopbeslissing van mensen. De prijs van nieuwe auto’s ligt in Duitsland vele duizenden euro’s lager dan in Nederland (bron: rtlnieuws.nl/geld-en-werk/deze-auto-was-in-nederland-niet-te-vinden). Ditzelfde geldt ook voor de categorie jonge gebruikte wagens. Dit heeft voornamelijk te maken met het enorme aanbod van auto’s bij onze oosterburen. Dit enorme aanbod zorgt voor concurrentie en een stevige concurrentie werkt lage prijzen in de hand. In Nederland hebben we ook nog eens te maken met flinke belastingen (BPM) en accijns op auto’s, maar dat gegeven is je vast en zeker bekend.

Duitsland

De tweede reden van Duitsland als populair land voor de aankoop van auto’s is het aanbod. Eigenlijk hierboven al even kort genoemd, maar toch een kleine toelichting hierop. Je ziet namelijk dat in het segment van de wat duurdere auto’s je in Duitsland zoveel meer keus hebt dan bij ons (bron: easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/). En als je veel geld aan een auto uitgeeft, dan wil je uiteraard wel die auto kunnen kopen die voldoet aan al jouw wensen en eisen. De kans dat je deze auto in het Duitse land vindt is vele malen groter dan bij ons.

Tot slot is de betrouwbaarheid van Duitse occasions een grote pré. Bij wet zijn autoverkopers namelijk verplicht om alle gebreken en schades die een auto heeft, of heeft gehad, aan de koper te melden. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Helaas is dit in Nederland nog wel eens anders en autoverkopers kampen hier dan ook nog vaak met een imagoprobleem.

Ook besparen op de aankoop van jouw volgende auto? De Duitse autoverkopers heten je van harte welkom!