Hoe hoog is een boete van 20 km te hard rijden?
Sneller rijden dan toegestaan is iets wat iedereen kan overkomen. Gelukkig wordt er bij de snelheid rekening gehouden met de correctie, dus als je een kleine fout maakt, zal dit je waarschijnlijk geen boete opleveren. Als je bewust of onbewust, veel te hard rijdt, levert dit je wel een boete op. Dit is afhankelijk van hoeveel kilometer per uur je te hard gaat en waar je dit doet. Binnen de bebouwde kom vallen de boetes hoger dan buiten de bebouwde kom. Voor 20 kilometer per uur boven de toegestane snelheid, betaal je binnen de bebouwde kom 197 euro en buiten de bebouwde kom 188 euro voor een boete te hard rijden.
Boete of strafblad?
Voor snelheidsovertredingen onder de 40 kilometer per uur te hard, ontvang je een boete. Ga je meer dan 40 kilometer per uur te snel, dan resulteert dit in een strafbeschikking. Dit is een straf die wordt opgelegd, zonder dat er een rechter aan te pas hoeft te komen. Deze procedure lijkt op die procedure van een strafrechtelijke veroordeling. Nu zijn er twee dingen die je kunt doen als je dit liever niet hebt. Voorkom een strafblad, door ten eerste ervoor te zorgen dat je de verkeersregels in acht neemt. Maar iedereen kan een fout maken en als het toch zo ver komt, dan kun je in verzet gaan tegen de strafbeschikking.
Verzet tegen de strafbeschikking
Bij een reguliere boete ga je in bezwaar, maar bij een strafbeschikking ga je in verzet. Als je dit wilt doen, zijn er een aantal stappen die je moet ondernemen. Zorg dat je binnen 14 dagen in verzet gaat en dat je de strafbeschikking niet betaald. Vraag het dossier op en verzamel bewijs, waarmee je het opgelegde feit kan ontkennen. Het kan een tijdje duren voordat je een reactie krijgt, maar ze hebben hier officieel twee jaar voor. Als je binnen die tijd geen reactie hebt ontvangen, kan het dat je wordt vrijgesproken.