Hoe weet je of een tweedehandse auto goed is?

Heb jij het plan om een tweedehandsauto te kopen, bijvoorbeeld een BMW X3 occasion

, dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Met een paar handige tips koop jij een goede occasion, waar je nog jaren plezier van kan hebben. 

Tip 1: weet zeker wat je koopt 

Een auto van een “oud omaatje,” klinkt te goed om waar te zijn. Dit is namelijk een auto waar altijd voorzichtig mee is gereden en relatief weinig kilometer zijn afgelegd. De auto heeft vaker in de garage gestaan dan mee gereden. Deze auto’s moeten wel goed zijn. Helaas weet je nooit zeker of dit de waarheid is. Koop je een tweedehandsauto, let er dan op of de garage wel is aangesloten bij de BOVAG. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen

Tip2: regel een goede pechhulp voor bij de auto

Je weet nooit zeker of een occasion wel goed is. Doordat de auto al wat langer heeft stilgestaan is de kans op een keer pech onderweg groter dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Vraag bij de dealer of zij meteen zorgen voor de pechhulp service voor onderweg. Doen ze dit niet, sluit dan niet meteen een aan pechhulp abonnement af. Tegenwoordig heb je ook goede en goedkopere diensten voor autopechhulp, bijvoorbeeld RoadGuard. Hiermee betaal je alleen op die momenten wanneer je een keer pech hebt. Dit heet pechhulp on demand. 

Tip 3: Print deze tips uit

Vergeet deze twee tips niet bij jouw zoektocht voor de perfecte auto. Print ze daarom uit of schrijf ze op een geeltje, want hoe zonde zou het zijn als je toch een auto koopt van een “oud omaatje” en vervolgens ergens stil komt te staan onderweg.