Laadpaal thuis: Dit zijn de voordelen

Wil je een laadpaal thuis laten installeren? Steeds meer mensen stappen over naar een oplaadpunt aan huis voor hun elektrische voertuigen. Dit is niet zo vreemd. Er zijn namelijk veel voordelen aan te behalen als je de juiste modellen aanschaft. Alleen moet je dan eerst gaan kijken naar de verschillende professionals die jou aan een goede paal kunnen helpen. Laadpaal Outlet is een van de professionals die jou altijd van kwaliteit kan voorzien. Maar welke voordelen heb je met een oplaadpunt aan huis? Onderstaande informatie zet een aantal voordelen van de laadpaal op een rij. 

Een laadpaal thuis zorgt voor een opgeladen auto 

Een laadpaal thuis installeren zorgt er in de eerste plaats voor dat je altijd een oplaadpunt bij de hand hebt. Jouw elektrische voertuig is voorzien van een bepaalde actieradius. Als je vaak onderweg bent, kun je al snel over deze actieradius heen gaan en maak je gebruik van de gewone brandstof. Dit levert jou altijd extra kosten op. Wanneer je de auto steeds aan de stroom kunt hangen, gebeurt dit niet meer. Daarbij weet je ook zeker dat jouw auto altijd klaar is voor het volgende gebruik als je een eigen oplaadpunt aan huis hebt. 

Geen extra kosten meer 

Een ander voordeel van een laadpaal thuis is dat je geen extra kosten meer gaat krijgen. Bij een openbare laadpaal betaal je namelijk niet alleen het tarief van de energieleverancier, maar ook het extra tarief dat door de aanbieder van het laadpunt wordt gerekend. Met een eigen oplaadpunt zullen de laatstgenoemde kosten niet meer voor gaan komen. De investering die je hebt gemaakt om een eigen laadpaal te krijgen, zal zichzelf dus op dit gebied al terug gaan verdienen. Je bent niet meer afhankelijk van een andere aanbieder dan jouw eigen huis. Al met al vallen de laadpaal thuis kosten dus reuze mee. 

Een oplossing voor jouw situatie 

Bij de laadpaal thuis zul je ook altijd een oplossing vinden die altijd bij jouw situatie gaat passen. Er zijn namelijk veel verschillende modellen te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld voor een snellader gaan als je jouw auto vaak op moet laden, maar ook voor een gewone gaan als dit beter bij jouw gebruik past. Daarbij zijn er zowel losse palen als boxen voor aan de muur. Je kunt dus altijd voor een compact model gaan als je weinig ruimte hebt om een oplaadpunt aan huis te krijgen en houdt altijd ruimte over voor andere zaken. 

Een keuze voor jouw woning 

Uiteindelijk zal een laadpaal thuis jou altijd voldoende voordelen op gaan leveren en kun je de verschillende modellen met elkaar vergelijken. De vergelijking van de specificaties zorgt ervoor dat je altijd een goede keuze maakt. Indien je er niet helemaal uitkomt, kun je ook altijd contact opnemen met een professional. Deze kan jou advies geven op basis van jouw wensen en situatie en zal jouw vragen te allen tijde beantwoorden. Zo weet je precies waar jij aan toe bent en is een aankoop snel gemaakt. Je kunt gaan genieten van jouw nieuwe laadpaal thuis.