Waarde van een kofferbakmat

Als je op zoek bent naar een goede manier om de duurzaamheid van je auto te vergroten, terwijl je je tegelijkertijd verzekert van stijl, comfort en veiligheid tijdens het rijden, dan kun je niet in de fout gaan met een set op maat gemaakte vloermatten.

Een goede mat vangt niet alleen het vuile en vocht op, het biedt ook veiligheid tijdens het rijden. Hoe beter de mat is bevestigd en op maat gemaakt is, des te veiliger is het voor jou als bestuurder.

De beste automatten zijn die matten die speciaal voor jouw type auto zijn gemaakt. De veiligheid is pas echt gegarandeerd wanneer de mat stevig wordt bevestigd middels het originele bevestigingssysteem. Een goede mat zit vast en schuift nooit. Wanneer je bijvoorbeeld je mat moet vastzetten met tape, dan klopt er iets niet.

Schuivende mat

Iedere bestuurder moet veilig in een goed functionerende auto kunnen rijden. Een goede mat speelt daarbij een rol. Naast een schuivende mat is een mat die te weinig vocht absorbeert problematisch. Het kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties, omdat je schoenen niet goed gedroogd worden door de mat en je dus gemakkelijk met je voet kunt slippen op de pedalen.

Bovendien dringt vocht dat niet wordt opgevangen door in de carrosserie van je auto en kan daar voor blijvende schade zorgen. Echt goede matten beschermen je auto tegen water en vuil bieden extra comfort in het interieur van je voertuig.

Het beste is om voor speciaal ontworpen matten te kiezen, omdat deze een veel grotere oppervlakte bestrijken dan de standaard fabrieksmatten. Bovendien zijn ze gemaakt van hoogwaardig materiaal met waterdichte technologie, zodat ze uitstekend werk doen om vloeren en zijpanelen vrij van vuil, modder, sneeuw, regen en vocht te houden.

Bescherming

De matten die standaard met in de auto zitten, hebben niet hetzelfde niveau van comfort en veiligheid. Hetzelfde gaat op voor de kofferbakmat. Ook je kofferbak dient beschermd te worden.

Vaak wordt er intensief gebruik gemaakt van de kofferbak. Ongemerkt worden er allerhande zaken in vervoert, die voor beschadiging kunnen zorgen zonder dat je er erg in hebt. Het meest praktische is een rubberen kofferbakmat, omdat dit materiaal stevig is en tegelijkertijd goed vocht absorbeert.

Op maat

Wanneer deze op maat gemaakt zijn, dan zijn je kostbare zijpanelen er van verzekerd dat er geen beschadiging optreedt. Het beste kun je kiezen voor een mat die specifiek in jouw type auto past. Een goede mat is hierbij naast stevig ook nog eens geurloos.

Als je de mat ook nog eens een persoonlijk tintje wil geven, zoek dan uit waar je naast het aanschaffen van een kwaliteitsmat er ook een logo of persoonlijke boodschap op kunt laten zetten. Wanneer je bedrijfsauto’s hebt, dan kun je je naamsbekendheid vergroten met een logo. Maar ook als je gewoon je auto als je tweede huis ziet dan kan je je stempel zetten met een leuke boodschap.

Automatten hebben niet alleen een veiligheids- en beschermende functie, ze hebben zeker ook een esthetische waarde.