Wat te doen met een sloopauto?

Logo-Van-der-Ven-autos

Als je een auto hebt die het niet meer doet wil je er ook graag vanaf. Dit gaat nogal moeilijk sinds niet iedereen een kapotte auto wilt kopen. Wat je er dan mee kunt doen is hem naar de autosloperij brengen. Wanneer jij van jouw auto af wilt kun je hem dus brengen naar een autosloperij. Hier hoef je niks voor te doen. Je hoeft alleen de auto te brengen of hij wordt opgehaald. Wat ook zo fijn is aan het brengen van een sloopauto naar een autosloperij is dat je er ook nog eens betaald voor krijgt. Hoeveel je eraan verdient verschilt per auto. Zo krijg je bij de ene auto die niet zo duur is heel weinig geld ervoor en bij de auto die stukken duurder is veel meer ervoor. Als je jouw auto naar de sloop wilt brengen, maar je wilt eerst weten hoeveel je ervoor krijgt kun je dit altijd navragen. 

Als je weet hoeveel je voor jouw sloopauto krijgt kun je hem brengen. Als je hem zelf niet kunt brengen is het ook mogelijk om hem op te laten halen. Je vraagt je vast af, wat gebeurd er eigenlijk met jouw auto bij de autosloperij? Wanneer je jouw sloopauto brengt halen ze alle onderdelen weg die ze kunnen verkopen. Bijvoorbeeld; bepaalde schroeven of de banden van de sloopauto. Doordat ze deze verkopen krijgen ze geld binnen en kunnen ze doorgaan met de autosloperij. Ze kunnen namelijk zonder dat geld niet echt ver komen sinds alles zo niet functioneert. Als alle onderdelen eruit zijn gehaald wordt de rest van de auto samengeperst. Zo kunnen ze het makkelijker opbergen en sneller verkopen. Hier krijgen ze ook weer geld van. 

Kun je alleen een sloopauto brengen naar de autosloperij?

Als je denkt aan een autosloperij denk je vast dat je daar alleen auto’s kunt brengen. Een sloopauto is namelijk wat je daar altijd ziet. Hoewel het een autosloperij heet kunnen ze ook andere machines slopen. Wat ze allemaal nog meer slopen verschilt per bedrijf. Dus vraag dit goed na van tevoren. Ook is het verstandig om van tevoren ook al te kijken naar de machine en of deze ook recyclebaar is. Wanneer deze helemaal niet recyclebaar is heeft het bedrijf er niet veel aan.