Werkplek voor verstandelijke gehandicapten

Er zijn in Nederland verschillende werkplaatsen waar verstandelijke gehandicapten fietsen opknappen of repareren. Hier worden allerlei soorten fietsen naartoe gebracht. Zowel normale fietsen als racefietsen, maar bijvoorbeeld ook elektrische fietsen. In plaats van je oude elektrische fiets verkopen, kan je die ook brengen naar een van deze werkplekken. Hier kan je oude elektrische fiets opgeknapt en doorverkocht worden. Deze werkplekken zijn voor mensen met een verstandelijke handicap gunstig, omdat het zorgt voor een leuke dagbesteding. Het geeft ze niet alleen de mogelijkheid om bezig te zijn, maar ook om nieuwe dingen te leren.

Verstand van fietsen

Verstandelijke gehandicapten die een beetje verstand hebben van fietsen of dit graag willen leren kunnen dat leren op een van deze werkplekken. De taken beginnen eerst klein en gemakkelijk. Door middel van verschillende trainingen leren ze om bijvoorbeeld een ketting erop te leggen of verlichting te vervangen. Wanneer ze dit onder de knie hebben, leren ze ook wat meer ingewikkelde taken. Doordat deze groep vaak niet ergens op de arbeidsmarkt kan werken, zijn zulke werkplaatsen erg gunstig. Dit soort plekken biedt verstandelijk gehandicapten de mogelijkheid om een bijdrage te leveren en zelf aan de slag te kunnen gaan.

Werk bieden

Hoe meer fietsen er naar deze werkplekken gebracht worden, hoe meer werk er is voor het team. Het is daarnaast handig dat verstandelijk gehandicapten veel verschillende soorten fietsen ontvangen. Hierdoor is bijvoorbeeld je racefiets, mountainbike of elektrische fiets verkopen niet altijd de enige optie. Kies er daarom voor om dit soort oude fietsen weg te geven aan een van deze werkplekken. Dit geeft ze namelijk de mogelijkheid om te leren werken met wat luxere fietsen, waardoor ze meer kennis in het vak kunnen krijgen. Daarnaast zorgt dit ook voor afwisseling in het werk. Zo moeten er andere werkzaamheden verricht worden bij een racefiets dan bij een elektrische fiets.