Wisselen van Autoverzekering?

Wanneer je al in het bezit bent van een auto en een nieuwe auto hebt gekocht dan moet je wisselen van autoverzekering. Je moet in ieder geval je huidige autoverzekering overzetten. Je kan heel simpel je verzekeraar bellen om de verzekering over te zetten op je nieuwe kenteken. Het is wel zo dat je situatie veranderd bij je nieuwe auto. De verzekering die je had, kan wellicht anders met je nieuwe auto. Het kan daarom lonen om te zoeken naar een nieuwe autoverzekering die past bij je nieuwe auto. In dit artikel lees je meer over het overschrijven van je autoverzekering.

Het is goed om de autoverzekeringen opnieuw te vergelijken wanneer je een nieuwe auto hebt. Je situatie verandert, dus misschien is het beter om over te stappen. Nadat je vergeleken hebt en er komt een nieuwe verzekeraar uit, kun je ervoor kiezen over te stappen. Het is belangrijk dat je bij je nieuwe verzekering je schadevrije jaren kunt meenemen. Dit is belangrijk, omdat je dan minder premie betaald. Mocht je dit niet mee kunnen nemen, dan moet je goed kijken of de verzekering goed genoeg is. 

Je kunt je nieuwe verzekering doorvoeren wanneer je het kenteken van jouw nieuwe auto weet. Het is goed om te weten dat je een autoverzekering voor in de toekomst kan regelen. Je kan dit helaas niet regelen voor een datum in het verleden.

Wanneer je niet van plan bent om je huidige auto weg te doen is het wellicht goed om te gaan voor een tweede autoregeling. Hierdoor heb je geen losse autoverzekeringen. Meer informatie nodig? Neem gerust contact op.