Zo moet je de remklauw van een Audi q7 vervangen

autopartsonline

Het is ongetwijfeld niet ontgaan dat een auto uit een heleboel ingewikkelde onderdelen bestaat. Wanneer je zelf graag aan auto’s sleutelt, dan moet je dus aardig wat kennis in huis hebben. Bijvoorbeeld wanneer je de remklauw van een Audi q7 zou willen vervangen. Vrijwel elke auto heeft een remklauw dus bij Audi is dat niet anders. Zo’n remklauw vervangen is echter een vak apart.

Wanneer het nodig is

In de meeste gevalllen is de remklauw zeer zelden aan vervanging toe. Het is dan ook onderdeel waar je van op aan kunt. Het kan echter desondanks toch gebeuren dat de remklauw aan vervanging toe is. Wanneer dit het geval is, dan kun je twee dingen doen:

  • ga naar een garage om de remklauw te laten repareren
  • probeer zelf de remklauw te repareren

Dit laatste lijkt niet de meest voor de hand liggende optie, maar als je echt kennis van zaken hebt dan zou het kunnen.

Zelf je remklauw vervangen

Allereerst kun je onmogelijk een remklauw vervangen zonder een brug en andere juiste apparatuur. Dit is wel even iets anders dan een lampje vervangen. Het is best een ingewikkelde klus en je kunt het eigenlijk alleen doen als je vrij uitgebreide apparatuur in huis hebt of als je bijvoorbeeld tijdelijk gebruik kunt maken van een garage.

autopartsonline

De auto wegbrengen naar een garage

Zelf de remklauw vervangen is dus lastig. Daarom kiezen veel mensen ervoor om dit te laten doen bij een garage. Je kunt je auto ook terugbrengen naar de dealer. Zeker wanneer je daar een onderhoudscontract mee hebt dan is het niet onverstandig om de auto daarheen te brengen. Als dat niet het geval is dan kun je een garage zoeken waar ze dit voor je kunnen regelen. Ze moeten dan uiteraard wel eerst de juiste onderdelen bestellen.