Een nieuwe manier van vervoeren, de Onewheel XR

Onewheel XR

De Onewheel XR is een elektrische eenwieler van het Amerikaanse merk Onewheel. De Onewheel XR heeft geen afstandsbediening zoals meeste elektrische steps of elektrische skateboards. Sturen doe je namelijk met je lichaamsbewegingen, als je naar voren leunt dan zal je vooruit gaan en als je naar achter leunt rem je weer af. Als je veel naar achter leunt zal je ook achteruit gaan.

De Onewheel heeft een hele hoge fun factor en het lijkt een beetje op een combinatie van surfen, snowboarden en skateboarden.

Onewheel XR

Snelheid en vermogen

De Onewheel XR heeft een elektromotor met een vermogen van 750 watt, hierdoor kan de elektrische eenwieler hellingen tot wel 30% trotseren en heeft hij een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. Met de batterij van de Onewheel kan je ritjes maken tot wel 30 kilometer, hierna zal je de eenwieler op moeten laden. Het opladen duurt iets minder als 2 uur.

Met het grote kartwiel kan je op elk type terrein rijden, ook in de regen rijden is geen probleem voor de Onewheel XR, hij is namelijk waterbestendig. Met behulp van de Onewheel app kan je rijstatistieken bekijken, de instellingen van de elektrische eenwieler aanpassen en de huidige snelheid bekijken.

De elektrische eenwieler is ook voorzien van verlichting aan de voor en achterkant, zodat je ook in het donker zonder problemen kan rijden. Ook is er een goedkopere variant van de Onewheel beschikbaar, namelijk de Onewheel Pint, de Pint heeft wel een lagere topsnelheid en een lagere actieradius.

Ninebot by Segway One S2

Customize jouw Onewheel

Er zijn heel veel accessoires beschikbaar voor de eenwieler, zo kan je bijvoorbeeld een grotere externe batterij kopen, bumpers, spatborden en een snellader waardoor hij binnen 60 minuten opgeladen kan worden. De meeste accessoires zijn in meerdere kleuren beschikbaar, zodat je een persoonlijke draai aan jouw Onewheel kan geven.