Eenvoudig lange afstanden fietsen

elektrische fietsen

Gaat het fietsen niet meer zo eenvoudig, of wil je zonder veel inspanning langere afstanden fietsen dan zijn elektrische fietsen een uitkomst. Omdat je ondersteuning hebt tijdens het fietsen, fiets je zonder veel inspanning overal naartoe. Je hebt geen speciale papieren of een certificaat nodig om op de fiets te mogen fietsen, waar je met een normale fiets mag fietsen mag je ook met een elektrisch model fietsen. In de webshop van profibike.nl vind je veel verschillende soorten fietsen, zowel normaal als elektrisch. Voor iedere fietser is er wel een geschikt model in het assortiment. 

elektrische fietsen

Hoe ver kun je fietsen met een e bike?

Het is natuurlijk wel goed te weten hoever je kunt fietsen met elektrische fietsen, per fiets zijn eelektrische fietsenr verschillende accu’s te koop. Het wattage van de accu bepaald hoever je ermee kunt fietsen, maar ook andere dingen hebben invloed op de afstand die je met de fiets kunt rijden. Rijd je bijvoorbeeld met te zachte banden, dan heeft dit invloed op de afstand die je kunt rijden. Ook wind mee of wind tegen kan van invloed zijn, ook het gewicht van de fietser. Mocht de accu onverhoopt leeg zijn, kun je ook nog op de normale manier fietsen om op je bestemming te komen.

Plaats van de motor

Bi elektrische fietsen kan de motor op drie verschillende plaatsen zitten, bij de trapas, het voorwiel of het achterwiel. Ieder model heeft zo zijn eigen voor en nadelen, zo is een model met de motor bij het voorwiel voordelig geprijsd. Voor lange fietstochten is een elektrische fiets met een motor bij het achterwiel geschikt, vaak hebben deze fietsen veel versnellingen. Houd je van stabiliteit en een goede wegligging, dan is een model met de motor in het midden ideaal om op te fietsen. Modellen zijn er veel, verschillende instaphoogtes voor zowel dames als heren.