Veelgestelde vragen over e-bikes

e bike leasen

De e-bike wordt een steeds populairder vervoersmiddel in Nederland. En niet voor niets: het is een eenvoudige manier om snel van A naar B te reizen en ook nog eens beter voor het milieu. In deze blog zetten we enkele veelgestelde vragen over e-bikes op een rijtje. Wat kost bijvoorbeeld een goede e-bike? Hoeveel kilometer kan je afleggen? En hoe lang duurt het opladen?

elektrische fiets huren

Wat kost een goede e-bike?

E-bikes zijn er in veel verschillende prijsklassen. Zo beginnen de simpelste modellen rond de 900 euro, maar zijn er ook modellen van 8000 euro. Een e-bike met een krachtige accu is al gauw een stuk prijziger, maar dan profiteer je wel van een grotere actieradius. Naast de aanschafprijs ben je ook een bedrag kwijt voor het vervangen van de accu (die ongeveer 2 jaar meegaat), het kosten voor het opladen van de fiets en de kosten voor onderhoud.

Wil je liever wat meer zekerheid over kosten? Kies er dan voor om een e-bike te leasen. Bij e-bike leasen betaal je een vast bedrag per maand, inclusief gratis jaarlijks onderhoud en het herstellen van eventuele schade aan de fiets.

Hoeveel kilometer kan je afleggen met een e-bike?

Ga je de fiets alleen gebruiken voor een bezoek aan de supermarkt? Of voor uitgebreide fietstochten in het weekend? Hoe ver je met een accu komt is afhankelijk van de actieradius. De actieradius is de maximale capaciteit. Daarnaast ben je ook afhankelijk van het weer, de bandenspanning, de kwaliteit van de weg, de snelheid, jouw gewicht en de staat van de accu. De actieradius is verschillend per e-bike, kijk hier dus goed na bij de aankoop.

e bike leasen

Hoe lang duurt het opladen van een e-bike?

Op elke e-bike zit een accu die je op een lader kunt aansluiten. Afhankelijk van de accu duurt het tussen de 4 en 8 uur om de accu volledig op te laden. Het is aan te raden om de accu op te laden voordat deze helemaal leeg is. Je kan de accu na elke rit opladen.