Autoruit vervangen, zonder zorgen voor hoge kosten

De voorruit van een auto is het meest vatbaar voor steenslagschade. Dat lijkt op het eerste zicht niet meer dan normaal, maar toch is dit ook ietwat vreemd. Een voorruit is immers altijd gemaakt van gelaagd glas. Dit is ook nodig, want alleen op deze manier kan de veiligheid van de inzittenden worden gegarandeerd. Mocht de voorruit niet van gelaagd glas gemaakt zijn dan spat deze bij ruitschade in ontelbare stukken uit elkaar. Door de rijwind kunnen de glasscherven in het gezicht vliegen met ernstige verwondingen tot gevolg. Doordat een voorruit is gemaakt van gelaagd glas zal er bij steenslag hooguit een sterretje of barst in de voorruit komen. Bent u op zoek naar een partij die voor u de autoruit vervangen kan tegen een voordelige prijs? Ontdek dan eens de mogelijkheden van Autoglas Concurrent.

Wat is gelaagd glas?

Het gelaagd glas dat wordt gebruikt voor het produceren van een voorruit bestaat altijd uit twee glaslagen. Deze glaslagen worden niet zomaar tegen elkaar geplaatst, want er bevindt zich een PVB folie tussen beiden. Deze folie is onzichtbaar eenmaal het glas is afgewerkt, maar heeft toch een niet onbelangrijke functie. De PVB folie zorgt er immers voor dat het glas bij breuk zonder probleem bij elkaar kan worden gehouden. Tijdens het productieproces van gelaagd glas wordt het glas bovendien eerst in sneltempo verhit waarna het meteen langzaam wordt afgekoeld. Dit zorgt er voor dat het glas een extra sterkte krijgt waardoor de inzittenden van de auto altijd kunnen rekenen op een optimale bescherming.

Autoruit vervangen hoeft niet veel te kosten

Dat een voorruit gelaagd is betekent niet altijd dat een nieuwe voorruit u veel zal kosten, in tegendeel. Het is goed om er bij stil staan dat er verschillende soorten autoruiten op de markt zijn te vinden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een originele autoruit, maar dan loopt u het risico dat u tegen een zeer hoge prijs aanloopt. Origineel autoglas beschikt namelijk altijd over een merklogo wat de verkoop reglementeert. Het is dan ook vanwege het merkenrecht alleen voor erkende merkdealers mogelijk om deze autoruiten te verkopen. Eventueel zou u er nog voor kunnen kiezen om deze autoruiten op de tweedehandse markt te kopen, maar zelfs dan ligt het prijskaartje nog steeds heel wat hoger dan wanneer u kiest voor een after market autoruit.

Autoruit vervangen met after market autoglas

Een kapotte autoruit vervangen door after market autoglas zorgt er voor dat u kunt blijven genieten van een uitmuntende kwaliteit, maar dan wel tegen een zeer voordelige prijs. Een after market autoruit beschikt niet over een merklogo waardoor de prijs aanzienlijk kan worden gedrukt zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op de kwaliteit. Dat de kwaliteit van een after market autoruit precies hetzelfde is als bij origineel autoglas het geval is blijkt wel uit het feit dat niet alleen de fabriek, maar ook de productielijn gelijk zijn. U haalt dus eigenlijk precies dezelfde autoruit in huis, maar dan wel tegen een veel voordeligere prijs.

Is voorruit vervangen altijd noodzakelijk?

Het feit dat een voorruit bij ruitschade niet uit elkaar spat zorgt er voor dat mensen nog wel eens lang(er) wachten om deze te laten vervangen. Een voorruit vervangen is in principe niet altijd meteen noodzakelijk, maar dat neemt niet weg dat het vaak wel is aan te raden. Wanneer de ruitschade in het gezichtsveld van de bestuurder zit en autoruit reparatie niet meer mogelijk is dan moet de voorruit wel direct worden vervangen. In dit geval zal uw auto mogelijk worden afgekeurd voor de apk omdat de ruitschade de veiligheid in het gedrang brengt. Ook wanneer de barst niet in het gezichtsveld van de bestuurder is terug te vinden kan een voorruit vervangen wel nodig zijn. De stijfheid van het chassis van een auto wordt voor ongeveer 40 procent door het glas bepaald. Wanneer de voorruit is beschadigd kan dit de stijfheid van het chassis dan ook in het gedrang brengen.

Autoruit vervangen bij Autoglas Concurrent

Laat u door Autoglas Concurrent uw autoruit vervangen dan kunt u altijd rekenen op meerdere interessante voordelen. U kunt een nieuwe autoruit kopen tegen een prijs die u waarschijnlijk nooit voor mogelijk had gehouden en daarbij wordt de autoruit vervangen door een echte expert. Het vervangen van een autoruit wordt vakkundig uitgevoerd door FOCWA-gecertificeerde montagepartners. Deze vakmannen zijn zeer ervaren en zijn hierdoor uitstekend in staat om op efficiënte en professionele wijze uw autoruit te vervangen. Op deze manier kunt u binnen de kortste keren terug de weg op. Wilt u ook bij autoruit vervangen kosten besparen? Kies dan voor de after market autoruiten van Autoglas Concurrent!