Wat kost een achterruit vervangen?

Autoruit kapot

Bijna iedereen maakt het wel eens mee, er komt op de snelweg een steentje op je ruit en er komt een kleine snee en/of barst in de voorruit. Dit is natuurlijk erg vervelend, u kunt ervoor kiezen om door te blijven rijden. Maar op een gegeven moment zal de barst of snee groter worden en zult u uw raam toch moeten vervangen. Daarom is het handig om zo snel mogelijk naar de reparateur te gaan. De autoruit kan soms ook nog worden gerepareerd, dit scheelt weer een hoop geld een tijd. Het repareren van een sterretje in de autoruit kan namelijk meestal makkelijk worden gedaan.

Autoruit vervangen

Het vervangen van de autoruit kunt u zelf doen, maar als u niet zo heel technisch bent is dit niet een aanrader. Er zitten een aantal moeilijkheden rondom, dus als je weet dat je niet de meest handige persoon bent. Wordt het aangeraden dit toch uit te besteden. Dit kan bij de garage worden gedaan, maar ook bij een van de ruitenspecialisten.

Prijsverschil

De kosten voor het vervangen van een voorruit verschillen. Dit heeft te maken met een aantal factoren. De prijs die de specialist voor zijn werkzaamheden vraagt kan namelijk erg uiteenlopen. Ook zijn er meerdere verschillende soorten ruiten, de achterruit en de voorruit moeten namelijk dezelfde soort zijn en hebben dus ook invloed op elkaar. En hebben sommige autoruiten technologie in zich zitten die ook voor een hogere prijs kunnen zorgen. Ook ligt het aan het merk van de auto zelf, dit kan ook voor prijsverschil zorgen. Daarnaast kan het zijn dat de auto wel of niet verzekerd is. Als dit wel het geval is, lopen de kosten van het vervangen meestal niet zo hoog op. Zo niet, dan kan het nog wel eens een duur grapje worden.

Kosten autoruit vervangen

De kosten van het vervangen van een voorruit en/of achterruit wordt aan het eind van de reparatie of vervanging bekend. Deze worden namelijk aan het einde bepaald door de inkoop van de autoruit, door de hoeveelheid tijd die de monteur met de auto bezig is geweest. En door de materialen die er zijn gebruikt, hiermee worden producten als kit, tape en andere verbruiksgereedschappen bedoeld. Het verschil in prijs ligt meestal aan het loon van de monteur, de inkoopprijs van een autoruit ligt meestal tussen de 100 en de 150 euro. De prijs van de reparatie ligt meestal tussen de 200 en de 400 euro dit verschilt zo erg door de arbeidskosten die worden gerekend.

Tweedehands autoruit

Als dit bij mensen wordt voorgelegd wordt er meestal gereageerd met: is dit niet onveilig? Dat is totaal niet zo. Een autoruit blijft namelijk goed als hij goed wordt onderhouden, dit houdt in dat hij gelijk wordt gerepareerd als er een barst in zit en dat er goede ruitenwissers op de auto zitten. Als dit zo is, is de ruit zeker niet onveilig. En als de ruit niet meer helemaal goed is barst hij meestal als hij wordt gemonteerd. Daarnaast komt een autoruit die onveilig is ook niet door de keuring. De reden dat een tweedehands autoruit goedkoper is, is alleen vanwege het feit dat hij niet nieuw is. Dit heeft niks te maken met de kwaliteit van de ruit.